Στο πλαίσιο του διήμερου διαγωνισμού θα παρουσιαστούν καλλιτεχνικές δημιουργίες επαγγελματιών, παραδοσιακών εστιατορίων, ζαχαροπλαστείων, ξενοδοχείων και μαθητών δημοσίων & ιδιωτικών σχολών, η διαδικασία της προετοιμασίας των πιάτων, καθώς επίσης θα γίνουν παρουσιάσεις σε νοικοκυρές, ΚΑΠΗ, πολιτιστικούς συλλόγους και παιδιά.
Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις, που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ομιλίες για την κρητική διατροφή, παρουσιάσεις παραδοσιακών πιάτων και γλυκών, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.
Στόχος της εν λόγω διοργάνωσης από πλευράς Δήμου Χανίων είναι η προβολή της κρητικής διατροφής, καθώς και η ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού, της νέας μορφής ενός εναλλακτικού τρόπου διακοπών, στον οποίο κυριαρχεί η κουλτούρα της τοπικής κουζίνας.
Η γαστρονομία άλλωστε αποτελεί ένα ιδιαίτερα πρόσφορο τουριστικό προϊόν για την Ελλάδα, και ιδιαίτερα για την Κρήτη, λόγω της μεγάλης ποικιλίας πρώτων υλών, που διαθέτει, και του ανεξάντλητου πλούτου των παραδοσιακών της συνταγών.
To πρόγραμμα μπορείτε να το κατεβάσετε πατώντας ΕΔΩ
Διοργάνωση: Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης με τον Δήμο Χανίων και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, των Μύλων Κρήτης και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων.
Πηγή: Flashnews.gr
Tags: κρητική κουζίνα, μαγειρική, τοπικά προϊόντα, Τοπική γαστρονομική παράδοση
Both comments and pings are currently closed.