Υλικά 1200 γρ. αμυγδαλόψιχα 600 γρ. ζάχαρη 10 ασπράδια αβγών Ξύσμα λεμονιού |
Εκτέλεση:
Xτυπάμε καλά τα ασπράδια αβγών. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε στο μίγμα τα αμύγδαλα καλά κοπανισμένα και το ξύσμα λεμονιού.Ανακατεύουμε και πλάθουμε ένα-ένα τα αμυγδαλωτά σαν μπισκότα. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Tags: γλυκές τοπικές γεύσεις, κέρασμα
Both comments and pings are currently closed.