της Γεωργίας Πετράκη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνουμε τρόφιμα που είναι εποχής ώστε να αποφεύγουμε την κατανάλωση φυτοφαρμάκων και να ακολουθούμε την ροή της φύσης όπως οι πρόγονοι μας.
Έτσι τον μήνα Νοέμβριο καταναλώνουμε:
Λαχανικά: άνιθο, βρούβες, ζοχοί, καρότα, κουνουπίδι, κρεμμύδι φρέσκο, κοκκινογούλια, λάχανο, λάπαθο, μαρούλια, μαϊντανός, μπρόκολο, πατάτα, παντζάρια, πράσο, ραδίκι, ρόκα, σέλινο, σπανάκι
Φρούτα: μανταρίνια, πορτοκάλια, ρόδια, σταφύλια, κυδώνια, λωτοί, μήλα, ξινόμηλα, φιρίκια
και φυσικά τα κάστανα!
Και μην ξεχνάτε! Επιμένουμε εποχιακά! Επιμένουμε τοπικά!
Πηγή: Flashnews
Tags: άνιθο, αντίδια, βρούβες, ζοχοί, καρότα, κοκκινογούλια, κουνουπίδι, κρεμμύδι φρέσκο, κυδώνια, λάπαθο, λάχανο, λωτοί, μαϊντανός, μανταρίνια, μαρούλια, μήλα, μπρόκολο, ξινόμηλα, παντζάρια, πατάτα, πορτοκάλια, πράσο, ραδίκι, ρόδια, ρόκα, σέλινο, σπανάκι, τοπικά προϊόντα, φιρίκια
Both comments and pings are currently closed.