Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Το Κυδώνι σαν σύμμαχος υγείας


της Γεωργίας Σπ. Πετράκη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Το κυδώνι είναι φθινοπωρινό φρούτο το οποίο φαίνεται ότι έρχεται να μας προετοιμάσει για τον χειμώνα! Το διατροφικό ατού του είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C η οποία τονώνει το ανοσοποιητικό μας και η κατανάλωση του ωμό φαίνεται ότι σταματάει την διάρροια. Θεωρείτε πηγή σιδήρου, χαλκού και καλίου.

Γενικά φαίνεται να ότι έχει ευεργερτική επίδραση στο πεπτικό σύστημα και στο καρδιαγγειακό σύστημα, ακόμα και το αναπνευστικό. Επίσης τα ισχυρά αντιοξειδωτικά που περιέχει, εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου.

Πηγή: Flashnews


Tags: ,


Both comments and pings are currently closed.


content