Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Γαλακτομπούρεκο


Υλικά

300 γρ. φύλλο κρούστας
½ φλιτζάνι βούτυρο
4 φλιτζάνια γάλα
½ φλιτζάνι ζάχαρη
3 αβγά + 2 κρόκους
1/3 φλιτζανιού + 1 κουταλιά σιμιγδάλι
Βανίλια
Σιρόπι
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
Φλούδα λεμονιού
ksp_070

Εκτέλεση

Bουτυρώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα ένα-ένα με βούτυρο. Τα υπόλοιπα φύλλα τα βουτυρώνουμε με πινέλο κατά τον ίδιο τρόπο και τα αφήνουμε στην άκρη. Αν έχουμε γάλα φρέσκο, το βράζουμε και
το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη. Μεταφέρουμε το μίγμα σε κατσαρόλα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα και το σιμιγδάλι. Σιγοβράζουμε μέχρι το μίγμα να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέ-τουμε όσο βούτυρο έμεινε. Βάζουμε την κρέμα στο ταψάκι και απλώνουμε πάνω τα βουτυρωμένα φύλλα κρούστας. Τα χαράζουμε, ώστε να κόβεται εύκολα το γλυκό αφού ψηθεί. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά στο 190 βαθμούς και για ακόμα 35 λεπτά στους 160. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού.Αμέσως μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, το περιχύνουμε με το σιρόπι που θα πρέπει να είναι κρύο.

 


Tags: , ,


Both comments and pings are currently closed.


content