Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Γιαουρτόπιτα


Υλικά:

1 και ½ φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 και ½ φλιτζάνια τσαγιού γιαούρτι
5 αυγά
3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια γλυκού ξύσμα λεμονιού

ksp_403

Εκτέλεση

Ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη αρκετή ώρα και ρίχνετε και τους κρόκους των αυγών. Χτυπάτε τα ασπράδια καλά και τα ρίχνετε με το αλεύρι και το γιαούρτι εναλλάξ (λίγο ασπράδι, λίγο αλεύρι, λίγο γιαούρτι) στο μίγμα με το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους κρόκους. Ανακατεύετε καλά και τα ρίχνετε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο, 1 ώρα περίπου.

Πηγή: Γραφείο Ενημέρωσης και Προβολής Γεωργικών Προϊόντων, Περιφέρειας Κρήτης


Tags: , ,


Both comments and pings are currently closed.


content