Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Συνέδριο της Sopexa με θέμα «Η τοπική διατροφική παράδοση ως κινητήρια δύναμη της τουριστικής και περιφερειακής ανάπτυξης»


Πιο ελπιδοφόρα από ποτέ η συνέργεια γαστρονομίας και τουρισμού σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία, προωθήθηκε  μέσα από το Συνέδριο «Η τοπική διατροφική παράδοση ως κινητήρια δύναμη της τουριστικής και περιφερειακής ανάπτυξης», που διοργανώνωσε η SOPEXA GROUPE στις 6 Φεβρουαρίου 2012, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης για την Τροφοδοσία και τον Εξοπλισμό Ξενοδοχείων και μονάδων Μαζικής Εστίασης HORECA 2012.

Το Συνέδριο, φιλοδοξεί να αποτελέσει κομβικό σημείο αναφοράς για την προβολή, διάδοση και προώθηση της τοπικής διατροφικής παράδοσης σε άμεση σχέση και συνάρτηση με την τουριστική ανάπτυξη σε περιφερειακό επίπεδο.

Μεταξύ άλλων, ομιλητές του Συνεδρίου ήταν εκπρόσωποι των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης Ελλάδας και Γαλλίας, του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδας, το “Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας”, διακεκριμένοι επιχειρηματίες που μπορούν να λειτουργήσουν ως πρότυπα επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθώς επίσης και οργανισμοί και φορείς που συνδέονται με την Αγροτική Ανάπτυξη και τον Τουρισμό.

Ενδεικτικά, η θεματολογία του Συνεδρίου περιελάμβανε:

  • Την ανάδειξη της τοπικής διατροφικής παράδοσης ως κινητήρια δύναμη της τουριστικής και περιφερειακής ανάπτυξης.
  • Την προώθηση του διαλόγου μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών και την προβολή των καλών πρακτικών αναφορικά με την αξιοποίηση της τοπικής γαστρονομίας για την τουριστική ανάπτυξη.
  • Τη γνωστοποίηση της ποιότητας και της ποικιλίας των αγροτικών διατροφικών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και προς τις εξωτερικές αγορές.
  • Την ενδυνάμωση των σχέσεων των ευρω-μεσογειακών περιοχών και τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού συνεργασίας για την από κοινού προώθηση των αγροτικών προϊόντων σε τρίτες χώρες.

Tags: ,


Both comments and pings are currently closed.


content