της Γεωργία Σπ. Πετράκη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνουμε τρόφιμα που είναι εποχής ώστε να αποφεύγουμε την κατανάλωση φυτοφαρμάκων και να ακολουθούμε την ροή της φύσης.
Έτσι τον μήνα Φλεβάρη καταναλώνουμε:
Λαχανικά:
άνιθος, αντίδια, βρούβες, ζοχοί, κουνουπίδι, καυκαλύθρες, κρεμμύδι φρέσκο, λάχανο, λάπαθο, μαιντανός, μαρούλι, μανιτάρια, μπρόκολο, μυρώνια, πατάτα, πατζάρια, ραδίκι, ραπανάκι, ρόκα, σέλινο, σέσκουλο,σπανάκι
Φρούτα: ακτινίδια, γκρέιπ φρουτ, μανταρίνια, μήλα, μπανάνα, λεμόνια, ξυνόμηλα, πορτοκάλια
Και μην ξεχνάτε! Επιμένουμε εποχιακά! Επιμένουμε τοπικά!
Tags: εποχικότητα, τοπικά προϊόντα
Both comments and pings are currently closed.