της Γεωργία Σπ. Πετράκη, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο
Είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνουμε τρόφιμα που είναι εποχής ώστε να αποφεύγουμε την κατανάλωση φυτοφαρμάκων και να ακολουθούμε την ροή της φύσης.
Έτσι τον μήνα Μάρτιο καταναλώνουμε:
Λαχανικά: Αγκινάρες, άνιθος, αντίδια, βρούβες, ζοχοί, κουνουπίδι, καυκαλύθρες, κουκιά, κρεμμύδι φρέσκο, λάχανο, λάπαθο, μαιντανός, μαρούλι, μανιτάρια, μπρόκολο, μυρώνια, πατάτα, πράσο, πατζάρια, ραδίκι, ραπανάκι, ρόκα, σαλάτα σγουρή, σέλινο, σέσκουλο,σπανάκι, σπαράγγια.
Φρούτα: ακτινίδια, γκρέιπ φρουτ, μανταρίνια, μήλα, μπανάνα, λεμόνια, ξυνόμηλα, πορτοκάλια
Και μην ξεχνάτε! Επιμένουμε εποχιακά! Επιμένουμε τοπικά!
Πηγή: Flashnews
Tags: εποχιακά λαχανικά, εποχιακά φρούτα, Μάρτης, Μάρτιος
Both comments and pings are currently closed.