Περιοχή: Νεάπολη – Μεραμπέλλο – Λασιθίου
Εποχή: καλοκαίρι
Υλικά
1 ποτήρι νερού λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
5-6 κολοκυθάκια (μικρά, ολόκληρα)
1/2 κιλό βλίτα και λίγο στίφνο
200 γρ. φασολάκια πράσινα
1/2 μελιτζάνες κομμένες στα 4
1-2 πιπεριές στα 4 χωρίς τα σπόρια
3-4 πατάτες κομμένες στα 4
5-6 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το λάδι σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ελαφρά.
Έχουμε πλύνει τα λαχανικά μας.
Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά εκτός τα βλίτα και τον στίφνο.
Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά προσθέτοντας λίγο νερό και μετα ριχνουμε τα βλίτα/στίφνο.
Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά και να μείνει χωρίς υγρά, με τη σάλτσα του.
Η σοφεγάδα δεν έχει συγκεκριμένα υλικά, βάζετε οτι λαχανικό έχετε. Μπορείτε να βάλετε και χοχλιούς.
Αυτή είναι η βασική συνταγή.
Πηγή: Ελένη Λαυρεντάκη
Tags: βλήτα, βλίτα, νηστεία, νηστίσιμες συνταγές, πατάτα, πατάτες, χόρτα, χόρτα και λαχανικά
Both comments and pings are currently closed.