Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Κέικ λαδιού με σιρόπι πορτοκάλι


Υλικά

Υλικά για τη ζύμη:150 γρ. ελαιόλαδο
400 γρ. αλεύρι
250 γρ. ζάχαρη
100 γρ. σταφίδες
100 γρ. καρυδόψυχα τριμμένη
300 γρ. χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά κανελλογαρύφαλλα σε σκόνη
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι μικρό σόδα μαγειρικής
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

Υλικά για το σιρόπι:
Ο χυμός 2 πορτοκαλιών
150 γρ. ζάχαρη
250 γρ. νερό
200 γρ. μπράντυ

Υλικά για τη διακόσμηση:
Φλούδες λευκής σοκολάτας

ksp_407

Εκτέλεση:

Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τα κανελλογαρύφαλλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αλευρώνετε τις σταφίδες. Χτυπάτε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτετε το αλεύρι με το χυμό πορτοκάλι, εξακολουθώντας το χτύπημα με χαμηλή ταχύτητα. Ρίχνετε την καρυδόψιχα και τις σταφίδες στο μίγμα, σταματάτε το χτύπημα και ανακατεύετε με το χέρι.
Λαδώνετε μια ψηλή φόρμα για κέικ, αδειάζετε μέσα το μίγμα και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 170ο C για 45-50 λεπτά. Δοκιμάζετε αν ψήθηκε το κέικ τρυπώντας το γλυκό με το μαχαίρι.
Βάζετε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα μικρή και βράζετε για 5 λεπτά. Περιχύνετε το κέικ κρύο με το ζεστό σιρόπι πορτοκαλιού. Γαρνίρετε με φλούδες λευκής σοκολάτας.

Πηγή: Γραφείο Ενημέρωσης και Προβολής Γεωργικών Προϊόντων, Περιφέρειας Κρήτης


Tags: , , , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content