της Γεωργία Σπ. Πετράκη, Διατροφολόγος- Διατροφολόγος
Είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνουμε τρόφιμα που είναι εποχής και να ακολουθούμε την ροή της φύσης.
Έτσι τον μήνα Απρίλιο καταναλώνουμε:
Λαχανικά: αγκινάρες, άνιθος, αντίδια, βρούβες, ζοχοί, καρότα, καυκαλύθρες, κολοκύθια, κουκιά, κρεμμύδι φρέσκο, λάπαθο, μαιντανός, μαρούλι, μανιτάρια, μελιτζάνες, μυρώνια, πατάτα, πράσο, πατζάρια, πιπεριές, ραδίκι, ραπανάκι, ρόκα, σαλάτα σγουρή, σέλινο, σέσκουλο, σκόρδο,σπανάκι, σπαράγγια, φινόκιο
Φρούτα: ακτινίδια, γκρέιπ φρουτ, μανταρίνια, μπανάνα, λεμόνια, ξυνόμηλα, πορτοκάλια και φράουλες
Και μην ξεχνάτε! Επιμένουμε εποχιακά! Επιμένουμε τοπικά!
Πηγή: Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας
Tags: Απρίλη, Απρίλιο, εποχιακά λαχανικά, εποχιακά φρούτα
Both comments and pings are currently closed.