Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Τρώω εποχιακά, τον Απρίλιο


της Γεωργία Σπ. Πετράκη, Διατροφολόγος- Διατροφολόγος

Είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνουμε τρόφιμα που είναι εποχής και να ακολουθούμε την ροή της φύσης.

Έτσι τον μήνα Απρίλιο καταναλώνουμε:
Λαχανικά: αγκινάρες, άνιθος, αντίδια, βρούβες, ζοχοί,  καρότα, καυκαλύθρες, κολοκύθια, κουκιά, κρεμμύδι φρέσκο, λάπαθο, μαιντανός, μαρούλι, μανιτάρια, μελιτζάνες, μυρώνια, πατάτα, πράσο, πατζάρια, πιπεριές, ραδίκι, ραπανάκι, ρόκα, σαλάτα σγουρή, σέλινο, σέσκουλο, σκόρδο,σπανάκι, σπαράγγια, φινόκιο
Φρούτα: ακτινίδια, γκρέιπ φρουτ, μανταρίνια, μπανάνα, λεμόνια, ξυνόμηλα, πορτοκάλια και φράουλες

Και μην ξεχνάτε! Επιμένουμε εποχιακά! Επιμένουμε τοπικά!

Πηγή: Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας

 


Tags: , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content