Το σήμα «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας» στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα παρουσιάστηκε απόψε σε ειδική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.
Σκοπός της εσπερίδας ήταν να ενημερωθούν οι επαγγελματίες της μαζικής εστίασης του νησιού, για την πιστοποίηση με το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας» της Περιφέρειας Κρήτης και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται από την διαδικασία της πιστοποίησης.
Όπως ανέφερε στον χαιρετισμό της η θεματική αντιπεριφερειάρχης για αγροτικά θέματα-αλιείας-κτηνοτροφίας και κοινωνικής πολιτικής Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη «το σήμα ποιότητας που σήμερα παραδίδομε για να αξιοποιηθεί επιχειρηματικά, πολιτιστικά, τουριστικά και διατροφικά, αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα αλλά και μια σημαντική παράμετρο ενός φιλόδοξου σχεδιασμού που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε. Ο σχεδιασμός αυτός απεικονίζει την ισχυρή επιθυμία, βούληση και στήριξη τόσο του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, όσο και του Περιφερειακού Συμβουλίου» και πρόσθεσε: «Είναι αυτονόητη ανάγκη, να δώσουμε προτάσεις και να διασφαλίσουμε την υλοποίηση τους. Αυτό επιχειρούμε μέσα από τις πρωτοβουλίες αυτές. Σε αυτή τη διαδρομή οι άνθρωποι του τόπου μας πρέπει να έχουν πρωταγωνιστικό ρολό».
Η κ. Βρέντζου-Σκορδαλάκη αναφέρθηκε επίσης και σε άλλες σχετικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κρήτης που έχουν να κάνουν με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, το καλάθι Κρητικών προϊόντων, το αγροτικό portal κ.α. τονίζοντας ότι δεν είναι άπλες αναφορές, αλλά ουσιαστικά στοιχεία ενός ενιαίου στρατηγικού σχεδιασμού που αφορά στον πρωτογενή τομέα της Κρήτης, διασυνδέοντας τον, όπου απαιτείται, με τον Κρητικό τουρισμό.
«Η απουσία μιας παγκρήτιας και ενιαίας έκφρασης έχει ξεπεραστεί και έχει δώσει σήμερα τη θέση της σε μια νέα πραγματικότητα, που σηματοδοτεί μια νέα ευκαιρία, αντικαθιστώντας τον αυτοσχεδιασμό με το σχεδιασμό και τις αποφάσεις του ενός με τη διαβούλευση» τόνισε η κ. Βρέντζου-Σκορδαλάκη.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης, οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες της Κρήτης, είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για τη διαδικασία πιστοποίησης με το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας».
Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί εκτός από επιχειρηματίες, εκπρόσωποι δήμων, φορέων επισιτισμού και τουρισμού, ενώ στελέχη του «Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας» μίλησαν για τις «Προδιαγραφές και διαδικασίες πιστοποίησης του Σήματος Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας της Περιφέρειας Κρήτης», καθώς επίσης για τα οφέλη της πιστοποίησης και το πρόγραμμα προβολής από την Περιφέρεια Κρήτης.
Εξάλλου στην αποψινή εκδήλωση-παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Νίκου Καλογερή- βραβεύτηκε η πρώτη επιχείρηση εστίασης στο νησί με το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας της Περιφέρειας Κρήτης». Πρόκειται για την επιχείρηση «Παραδοσιακό Γαστρονομικό Κέντρο Κρητικής Διατροφής – ΝΤΟΥΝΙΑΣ» που λειτουργεί στην Δρακώνα του Δήμου Κεραμιών, στα Χανιά, ιδιοκτησίας Στέλιου Τριλυράκη.
Κατεβάστε ΕΔΩ τις αναλυτικές Προδιαγραφές Πιστοποίησης εστιατορίων με το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας της Περιφέρειας Κρήτης».
ΕΔΩ θα βρείτε μια συνοπτική παρουσίαση του «Σήματος Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας της Περιφέρειας Κρήτης» και οδηγίες για το πως μπορείτε να το αποκτήσετε.
Για να ενημερωθεί περαιτέρω ή να εκδηλώσει ενδιαφέρον για πιστοποίηση, ένα εστιατόριο μπορεί να απευθυνθεί στο Τμήμα Πιστοποίησης της εταιρείας, στο 2810-302787 ή να στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα στο symfono_gram@nar.gr .
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
Tags: Κρήτη, κρητική κουζίνα, Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας, περιφέρεια κρήτης, περιφερειακή ετικέτα, σήμα ποιότητας
Both comments and pings are currently closed.