Υλικά 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι 6 αβγά ½ κιλό ζάχαρη 1 ½ κιλό αλεύρι 50 γρ. αμμωνία 320 γρ. βούτυρο 1/2 κουταλάκι βανίλια. |
Εκτέλεση:
Kοσκινίζουμε το αλεύρι και αναμειγνύουμε τη βανίλια. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά. Διαλύουμε την αμμωνία στο γάλα και την ρίχνουμε στο μίγμα με το βούτυρο εναλλάξ με το αλεύρι. Όταν το μίγμα σφίξει, ζυμώνουμε με τα χέρια, ώσπου να γίνει μία ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει. Πλάθουμε κορδόνια σε πάχος ½ δακτύλου και τα πλέκουμε δίνοντας διάφορα σχήματα, όπως πλεξίδες, σαλιγκαράκια, στριφτά κ.α. Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αβγού. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να τα δούμε να ροδοκοκκινίζουν.
Tags: γλυκές τοπικές γεύσεις, κέρασμα, Πασχαλιάτικα γλυκά, πρωινό
Both comments and pings are currently closed.