Υλικά:
5 κιλά αλεύρι
6 ποτήρια νερού ζάχαρη
½ κιλό νερό
1 κιλό σουσάμι
λίγη κανέλλα, μαστίχα, σουσάμι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε το προζύμι με τα μισά υλικά. Όταν ανέβει προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνετε πολύ καλά ή τα περνάτε από κύλινδρο. Τα πλάθετε και αφού ανεβούν τα βουτάτε σε ζεματιστό νερό και στη συνέχεια σε μπόλικο σουσάμι. Τα χτυπάτε να πάρουν αρκετό σουσάμι και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο.
Πηγή: Γραφείο Ενημέρωσης και Προβολής Γεωργικών Προϊόντων, Περιφέρειας Κρήτης
Tags: γλυκές τοπικές γεύσεις, επιδόρπιο, κέρασμα, κουλούρια, πρωινό
Both comments and pings are currently closed.