Άλλες τρεις επιχειρήσεις πιστοποιήθηκαν και έλαβαν το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας» της Περιφέρειας Κρήτης. Πρόκειται για τις επιχειρήσεις «Ο Τζανέρης και η Αρχόντισσα» στη Δρακώνα Κεραμειών, το εστιατόριο «ΑΛΑΝΑ» στο Ρέθυμνο και «Πιπεριά» στις Καλύβες Χανίων.
Η παραδοσιακή Ταβέρνα «Ο Τζανέρης και η Αρχόντισσα» βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων στην Δρακώνα Κεραμειών, 20 χιλιόμετρα από τα Χανιά (τηλέφωνο 28210 75997, 6973210847, 6973786747, tzaneris_g@hotmail.com & www.tzaneris-archontissa.gr). Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης κος. Νικηφοράκης Εμμανουήλ με μεράκι, πείρα και σχολαστικότητα μάζεψε τις παραδοσιακές συνταγές του τόπου μας και τις προσφέρει σε ένα πανέμορφο χώρο από ξύλο και πέτρα, που συνάδει απόλυτα με την τοπική αρχιτεκτονική.
Το εστιατόριο «Αλάνα» βρίσκεται Σαλαμίνος 15, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου. (Τηλ: +30 28310 27737,69483 74330, info@alana-restaurant.gr, www. alana-restaurant.gr). Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης κος Σταυριδάκης και κος Μπαρμπουνάκης έχουν δημιουργήσει ένα καταπράσινο περιβάλλον, όπου μπορεί ο πελάτης να απολαύσει ντόπια, φρέσκα κρέατά στα κάρβουνα ή μαγειρευτά, όπως επίσης και τα νόστιμα πιάτα της Κρητικής κουζίνας.
Τέλος, την πιστοποίηση έλαβε η ταβέρνα «Πιπεριά» στις Καλύβες Αποκόρωνα, στα Χανιά, η οποία αποτελεί το πέμπτο μέλος του Δικτύου Πιστοποιημένων Επιχειρήσεων(Τηλ: 28250 31245, 31077 piperia01@gmail.com). Βρίσκεται στην είσοδο του χωριού Καλύβες, στον Αποκόρωνα Χανίων, στην Παραλία της Κυανής Ακτής, 15 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων. Η επιχείρηση είναι οικογενειακή και ανήκει στην οικογένεια Ηλιάκη. Με βραβευμένες συνταγές και διαφημισμένη από τον ξένο τύπο (συγκεκριμένα από την Daily Telegraph) ως «η καλύτερη ταβέρνα του κόσμου», αλλά και από τον εγχώριο τύπο ως καλό παράδειγμα και διαφήμιση για τον τουρισμό.
Όπως δήλωσε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη: «Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης, από την οποία δημιουργήθηκε το Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας, στοχεύει στην προστασία και την ανάδειξη της Κρητικής Διατροφής και απονέμεται σε εστιατόρια που προσφέρουν Κρητική Κουζίνα και χρησιμοποιούν αποκλειστικά παρθένο ελαιόλαδο και τοπικά προϊόντα. Με την πρωτοβουλία μας αυτή, επιχειρούμε να ενισχύσουμε τον πρωτογενή μας τομέα, το τουριστικό μας προϊόν και κατ’ επέκταση την τοπική μας οικονομία».
Η προσπάθεια πιστοποίησης στοχεύει στην καθιέρωση του Σήματος Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας, ως κομμάτι του Brand «Κρήτη» της Περιφέρειας Κρήτης και καλεί τους επιχειρηματίες αλλά και καταναλωτές του νησιού, να συμμετέχουν στο δίκτυο, δημιουργώντας ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο χώρο της εστίασης, με στόχο μια πιο σταθερή και βιώσιμη τοπική οικονομία.
Η Περιφέρεια Κρήτης μαζί με το «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας» προγραμματίζουν κοινές ενημερωτικές ημερίδες στο νησί για τα οφέλη και την διαδικασία απόκτησης του σήματος.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πιστοποίηση, τα πιστοποιημένα εστιατόρια και τις εκδηλώσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας» τηλεφωνικά στο 2810-302787, ηλεκτρονικά στο symfono_gram@nar.gr ή μέσω της ιστοσελίδας www.cretan-nutrition.gr
Tags: εστιατόρια, εστιατόριο, Κρήτη, πιστοποιημένα εστιατόρια, πιστοποίηση, Ρέθυμνο, χανιά
Both comments and pings are currently closed.