Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Μπριζολάκια από γουρουνόπουλο στο φούρνο μαριναρισμένα με χυμό ροδιού και θυμαρίσιο μέλι


Από την επιχείρηση Creta Maris

Υλικά

1,5 κιλού καρέ από γουρουνόπουλο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στην μέση
Ι κρεμμύδι κομμένο σε τέταρτα
6 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
2 μανταρινιά κομμένα στη μέση
Ι πορτοκάλι κομμένο σε τέταρτα
200 γρ. Χυμό ροδιού
100 γρ. Μέλι
100 γρ. Μέλι θυμαρίσιο
1 πρέζα φρέσκο θυμάρι

Για τον πουρέ κάστανου και τα κυδώνια

400 γρ. κάστανα προβρασμένα
300 γρ. Πατάτες καθαρισμένες
200 γρ. Γάλα φρέσκο
50 γρ. Βούτυρο φρέσκο
Λίγο αλάτι
600 γρ. Κυδώνια
20 γρ. Κονιάκ
100 γρ. Πετιμέζι
Λίγο πιπέρι

img_5902_0

 

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και το χαράζουμε ελαφρώς με το μαχαίρι υπολογίζοντας δύο τεμάχια ανά άτομο. Με το μαχαίρι ανοίγουμε τρύπες καρφώνοντας από μισή σκελίδα σκόρδο μαζί με λίγο αλατοπίπερο. Βάζουμε στην κάτω πλευρά του ταψιού τα κλαδάκια του δεντρολίβανου, τα μανταρίνια,το χυμό του ροδιού και το θυμάρι. Αλείφουμε με το παχύρευστο μείγμα το χοιρινό ,επαναλαμβάνοντας κάθε 15 λεπτά και για διάρκεια 2 ωρών για να μαριναριστεί το κρέας. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά στο φούρνο στους 180 βαθμους. στην 1 ώρα ψησίματος. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο αλείφουμε ξανά με την μαρινάδα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για να δώσουμε χρώμα στο κρέας. Βράζουμε τα κάστανα με το γάλα το αλάτι και το βούτυρο για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες και τα χτυπάμε στο μπλέντερ κάνοντας τον πουρέ. Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε χοντρές κυδωνάτες φέτες. Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις φέτες των κυδωνιών για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, σβήνουμε με το κονιάκ προσθέτουμε το πιπέρι και γλασάρουμε με το πετιμέζι, βράζουμε την υπόλοιπη μαρινάδα μαζί με τα υγρά του κρέατος που έχουν μείνει στο ταψάκι κάνοντας σάλτσα για να περιχύσουμε το γουρουνόπουλο στο πιάτο.


Tags: , ,


Both comments and pings are currently closed.


content