Από την πιστοποιημένη Ταβέρνα “Πιπεριά”
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, το αλατοπιπερώνουμε προσθέτοντας και κύμινο. Βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε καλά το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί και σκεπάζουμε για λίγα λεπτά. Έχουμε κόψει τα κρεμμύδια σε κύβους και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα,
προσθέτουμε την ρίγανη, το θρίμπο, μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε να μισοψηθεί. Έπειτα ενώ έχουμε καθαρίσει κ κόψει τα κυδώνια σε χοντρές φέτες, τραβάμε το κρέας σε άλλο σκεύος, στρώνουμε τα κυδώνια στον πάτο της κατσαρόλας βάζοντας το κρέας από πάνω και αφήνουμε να ψηθεί.
Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο, περιχύνουμε με το χαρουπόμελο, αφήνουμε να κάτσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε.