Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Χοιρινό με κυδώνια και χαρουπόμελο


Από την πιστοποιημένη Ταβέρνα “Πιπεριά

Υλικά:
1 κιλό χοιρινό κρέας χωρίς κόκαλα
1 κιλό κυδώνια
1 νεροπότηρο λάδι (200ml)
1 νεροπότηρο κρασί (200ml)
2 μέτρια κρεμμύδια
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού θρίμπο
πιπέρι
αλάτι
κύμινο
2 κουταλιές της σούπας χαρουπόμελο
img_5900

Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, το αλατοπιπερώνουμε προσθέτοντας και κύμινο. Βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε καλά το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί και σκεπάζουμε για λίγα λεπτά. Έχουμε κόψει τα κρεμμύδια σε κύβους και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα,
προσθέτουμε την ρίγανη, το θρίμπο, μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε να μισοψηθεί. Έπειτα ενώ έχουμε καθαρίσει κ κόψει τα κυδώνια σε χοντρές φέτες, τραβάμε το κρέας σε άλλο σκεύος, στρώνουμε τα κυδώνια στον πάτο της κατσαρόλας βάζοντας το κρέας από πάνω και αφήνουμε να ψηθεί.
Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο, περιχύνουμε με το χαρουπόμελο, αφήνουμε να κάτσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε.



content