Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Μαμούλια Ρεθυμνιώτικα


Υλικά

350 γρ.βούτυρο
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι γάλα
5 φλιτζάνια αλεύρι
2 αβγά
1 φλιτζανάκι τσικουδιά
½ κουταλάκι σόδα


Γέμιση

½ κιλό καρύδια και αμύγδαλα κοπανισμένα
4-5 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλλα
Ανθόνερο
Άχνη ζάχαρη
ksp_075

Εκτέλεση:

Bάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε τη ζάχαρη που προηγουμένως διαλύσαμε στο γάλα. Ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αλεύρι μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει ρίχνουμε τα αβγά χτυπημένα και τη σόδα διαλυμένη στην τσικουδιά. Ζυμώνουμε ξανά μέχρι η ζύμη να μαλακώσει και να είναι εύπλαστη.Ετοιμάζουμε τη γέμιση ως εξής: Ανακατεύουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και την κανέλλα. Κόβουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη, το πιέζουμε να απλώσει στην παλάμη μας, βάζουμε ένα κουταλάκι από τη γέμιση και το κλείνουμε καλά. Αραδιάζουμε τα μαμούλια σε βουτυρωμένο ταψί και τα βάζουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου. Μόλις τα βγάλουμε τα πασπαλίζουμε με ανθόνερο και άχνη ζάχαρη.

 


Tags: , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content