Εκτέλεση:
Αφού ζυμώσουμε τη ζύμη, την ανοίγουμε σε φύλο πάχους 1/2 εκ. Την κόβουμε μ’ ένα καπάκι διαμέτρου 10 εκ. Έχουμε ανακατέψει τα υλικά της γέμισης, παίρνουμε μια κουταλιά απ’ αυτήν στο χέρι, την πλάθουμε προσεκτικά και την βάζουμε στην ανοιγμένη ζύμη. Κλείνουμε σε μισοφέγγαρο το πατούδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180° C για 20′ λεπτά. Τα πασπαλίζουμε ζεστά με ζάχαρη άχνη.
*αλισίβα: Σε ένα μπρίκι βάζετε 1-2 φλιτζάνια νερό, 1-2 κουταλάκια γλυκού καθαρή στάχτη από ξύλα, τα βράζετε για 1-2 λεπτά, αφήνετε το μίγμα να ηρεμήσει και το διαυγές υγρό που μένει είναι η αλισίβα που θα χρησιμοποιηθεί
Πηγή: Γραφείο Ενημέρωσης και Προβολής Γεωργικών Προϊόντων, Περιφέρειας Κρήτης
Tags: γλυκές τοπικές γεύσεις, επιδόρπιο, κέρασμα, σταφίδες
Both comments and pings are currently closed.