Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Σύκο μαρμελάδα


Υλικά:

 

1 κιλό σύκα
½ κιλό ζάχαρη
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Παίρνετε σύκα ώριμα αλλά γερά. Τα πλένετε καλά και τα ξεφλουδίζετε. Τα βάζετε σε λεκάνη και τα ζυμώνετε με το χέρι να λιώσουν. Τα ρίχνετε σε κατσαρόλα, προσθέτετε την ζάχαρη και ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι. Βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρις ότου η μαρμελάδα πέφτει από ξύλινο κουτάλι σε πυκνή πλατειά μάζα, οπότε έχει δέσει και είναι έτοιμη. Προσθέτετε τον χυμό του λεμονιού, αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις, κατεβάζετε από την φωτιά και αφού κρυώσει, σερβίρετε σε στεγνά γυάλινα βάζα.

 

Πηγή: Γραφείο Ενημέρωσης και Προβολής Γεωργικών Προϊόντων, Περιφέρειας Κρήτης


Tags: , , , , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content