Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Σταφιδόπιτα


Υλικά

1 ποτήρι νερού λάδι2 ποτήρια νερού ζάχαρη1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκαλιού 1 ποτήρι νερού αλισίβα*1 ποτήρι νερού κανέλλα βρασμένη

1 ποτήρι νερού σταφίδες

1 ποτήρι νερού καρύδια κοπανισμένα

1 κουταλιά κανελλογαρύφαλα κοπανισμένα

2 κουταλάκια σόδα

1 ποτηράκι κονιάκ

αλεύρι μαλακό όσο σηκώσει

ksp_095

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε την αλουσιά και τα υπόλοιπα υγρά, τα καρύδια και τέλος τις σταφίδες και το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί με μέτριο φούρνο. Σε ένα μπρίκι βάζετε 1-2 φλιτζάνια νερό, 1-2 κουταλάκια γλυκού καθαρή στάχτη από ξύλα, τα βράζετε για 1-2 λεπτά, αφήνετε το μίγμα να ηρεμήσει και το διαυγές υγρό που μένει είναι η αλισίβα που θα χρησιμοποιηθεί.

Πηγή: Γραφείο Ενημέρωσης και Προβολής Γεωργικών Προϊόντων, Περιφέρειας Κρήτης


Tags: , , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content