Εκτέλεση:
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε την αλουσιά και τα υπόλοιπα υγρά, τα καρύδια και τέλος τις σταφίδες και το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί με μέτριο φούρνο. Σε ένα μπρίκι βάζετε 1-2 φλιτζάνια νερό, 1-2 κουταλάκια γλυκού καθαρή στάχτη από ξύλα, τα βράζετε για 1-2 λεπτά, αφήνετε το μίγμα να ηρεμήσει και το διαυγές υγρό που μένει είναι η αλισίβα που θα χρησιμοποιηθεί.
Πηγή: Γραφείο Ενημέρωσης και Προβολής Γεωργικών Προϊόντων, Περιφέρειας Κρήτης
Tags: γλυκές τοπικές γεύσεις, επιδόρπιο, κέρασμα, πρωινό, σταφίδες
Both comments and pings are currently closed.