Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Τηγανίτες


Υλικά:

1 κιλό αλεύρι
1 και ½ ποτήρι νερού πορτοκάλι
1 πορτοκάλι (το ξύσμα)
1 ποτηράκι κρασιού λάδι
λίγη μαγιά, λίγο αλάτι
ανάλογα κανελλογαρύφαλλα
σταφίδες, καρύδια (αν θέλουμε)

Εκτέλεση:

 

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι για να γίνουν ένας πολτός, προσθέτοντας χλιαρό νερό αν χρειαστεί. Ρίχνουμε μια – μια κουταλιά το πολτό σε καυτό λάδι στο τηγάνι. Τους αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να ροδίσουν και τους σερβίρουμε αφού στραγγίσουν λίγο λάδι.

Πηγή: Γραφείο Ενημέρωσης και Προβολής Γεωργικών Προϊόντων, Περιφέρειας Κρήτης


Tags: , , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content