Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Τσουρέκια μαγιάς


Υλικά


1 κιλό αλεύρι
350 γρ. ζάχαρη
½ κιλό ανθόγαλο
6 αβγά
½ κουταλάκι κοπανισμένο μαχλέπι
80 γρ. μαγιά
½ φλιτζάνι νερo
Λίγα ασπρισμένα αμύγδαλα
ksp_082

Εκτέλεση:

Xτυπάμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη και τ’ ασπράδια χωριστά. Βάζουμε το αλεύρι σε μπολ, κάνουμε μία λακκουβίτσα και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά-σιγά τους χτυπημένους κρόκους
με τη ζάχαρη, τη σφιχτή μαρέγκα και τέλος το ανθόγαλο λιωμένο και χλιαρό. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το ζυμάρι σε θερμό μέρος μέχρι να φουσκώσει. Έπειτα, το ξαναζυμώνουμε και, αν κολλάει στα χέρια, τ΄ αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο. Πλάθουμε τα τσουρέκια σε ότι σχήμα θέλουμε (κοτσίδες, μισοφέγγαρα, χοχλιούς) και τα αφήνουμε να φουσκώσουν κι άλλο. Όταν είναι έτοιμα, τ΄ αλείφουμε με χτυπημένο αβγό και τα πασπαλίζουμε με φλούδες από ασπρισμένα αμύγδαλα.
Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.

 


Tags: , , , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content