Υλικά:
1 ποτήρι λάδι
1.280 γραμ. ζάχαρη
640 γραμ. αλεύρι
100 γραμ. γάλα
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά σούπας σόδα
1 ποτήρι νερού αμύγδαλα κοπανισμένα
6 αυγά
ξύσμα 1 λεμονιού και βανίλια
Εκτέλεση:
Χτυπάτε καλά το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτετε τη σόδα διαλυμένη στο γάκα και τα αμύγδαλα. Ανακατεύετε το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι και χτυπάτε χωριστά τα αυγά. Ρίχνετε τα αυγά, το ξύσμα του λεμονιού και τη βανίλια στο αλεύρι και προσθέτετε και το μίγμα με το λάδι, τη ζάχαρη, τη σόδα και τα αμύγδαλα. Τα ανακατεύετε όλα μαζί και τα ρίχνετε σε λαδωμένο ταψί. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο.
Πηγή: Γραφείο Ενημέρωσης και Προβολής Γεωργικών Προϊόντων, Περιφέρειας Κρήτης
Tags: γλυκές τοπικές γεύσεις, επιδόρπιο, κέρασμα, χριστουγεννιάτικες συνταγές
Both comments and pings are currently closed.