Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Βύσσινο γλυκό


Υλικά

1 κιλό βύσσινα
1200 γρ. ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 κουταλιά του γλυκού λεμόνι
ksp_084

Εκτέλεση:

Αφαιρούμε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια από τα βύσσινα. Στη συνέχεια τα απλώνουμε σε μία κατσαρόλα σε στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε έτσι για 2-3 ώρες κι έπειτα αφαιρούμε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια από τα βύσσινα. Στη συνέχεια τα απλώνουμε σε μία κατσαρόλα σε στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε έτσι για 2-3 ώρες κι έπειτα προσθέτουμε το νερό και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Μόλις ετοιμαστεί το γλυκό, ρίχνουμε το λεμόνι. Όταν κρυώσει το τοποθετούμε σε γυάλινα βάζα και το φυλάσσουμε σε δροσερό μέρος.

 


Tags: , , , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content