Υλικά 1 κιλό βύσσινα 1200 γρ. ζάχαρη 1 κούπα νερό 1 κουταλιά του γλυκού λεμόνι |
![]() |
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια από τα βύσσινα. Στη συνέχεια τα απλώνουμε σε μία κατσαρόλα σε στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε έτσι για 2-3 ώρες κι έπειτα αφαιρούμε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια από τα βύσσινα. Στη συνέχεια τα απλώνουμε σε μία κατσαρόλα σε στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε έτσι για 2-3 ώρες κι έπειτα προσθέτουμε το νερό και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Μόλις ετοιμαστεί το γλυκό, ρίχνουμε το λεμόνι. Όταν κρυώσει το τοποθετούμε σε γυάλινα βάζα και το φυλάσσουμε σε δροσερό μέρος.
Tags: γλυκές τοπικές γεύσεις, γλυκό κουταλιού, επιδόρπιο, κέρασμα, νηστεία, νηστίσιμες συνταγές
Both comments and pings are currently closed.