Υλικά 1 κιλό περγαµόντο 1 κιλό ζάχαρη 3 κουταλιές λεµόνι 2 κοµµάτια φλούδα λεµονιού |
Εκτέλεση:
Καθαρίζουµε και αφαιρούµε µε προσοχή τη φλούδα από το περγαµόντο. Κόβουµε σε κοµµάτια τη σάρκα του και τη βάζουµε µε µερικές φλούδες λεµονιού να βράσουν µε νερό σε µια κατσαρόλα. Βράζουµε σε χαµηλή φωτιά περίπου 20 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουµε στη συνέχεια τη ζάχαρη και συνεχίζουµε το βράσιµο, αφαιρώντας τον αφρό που σχηµατίζεται στην επιφάνεια.
Όταν αρχίζει να δένει η µαρµελάδα, προσθέτουµε τον χυµό λεµονιού, ανακατεύουµε καλά και αφήνουµε να βράσει ακόµα 10 λεπτά. Όταν κρυώσει η µαρµελάδα την αδειάζουµε σε γυάλινα βάζα που σφραγίζουν καλά.
Η µαρµελάδα διατηρείται 8 µήνες σε δροσερό µέρος ή στο ψυγείο.
Tags: γλυκές τοπικές γεύσεις, επιδόρπιο, μαρμελάδες, νηστεία, νηστίσιμες συνταγές, περγαµόντο, πρωινό
Both comments and pings are currently closed.