Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας» από την Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του προγράμματος «ΓΕΥΣΙΣ ΤΟΥΡ»


Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του προγράμματος «ΓΕΥΣΙΣΤΟΥΡ» του προγράμματος «Ελλάδα- Κύπρος 2007-2013» και σε συνέχεια των δράσεων που αναπτύσσει για την προβολή των τοπικών ποιοτικών προϊόντων για την εξέλιξη του νησιού σε γαστρονομικό τουριστικό προορισμό δημιουργεί το «Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας».

Σκοπός του Κέντρου είναι να αποτελέσει στέγη θεματικών δράσεων- εκδηλώσεων προβολής της Κρητικής διατροφής, των τοπικών προϊόντων του νησιού,  και πόλο έλξης και πληροφόρησης των επισκεπτών.

Η έδρα του Κέντρου Κρητικής Γαστρονομίας θα βρίσκεται στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου στο νεοκλασικό ανακαινισμένο κτίριο «Μανουσάκη» που παραχώρησε για το σκοπό αυτό ο Δήμος Ρεθύμνου.

Τα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου θα γίνουν τον Μάρτιο, (θα υπάρξει σχετική ενημέρωση για την ημερομηνία), και παράλληλα με τις θεματικές εκδηλώσεις που θα διοργανώνει σε συνεργασία με το Κρητικό Σύμφωνο, την Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη και φορείς της Κρήτης θα διαθέτει μόνιμη έκθεση τοπικών προϊόντων με 7 θεματικές γωνιές:

  • Κρητική δίαιτα
  • Κρητικός αμπελώνας
  • Ελιά και ελαιόλαδο
  • Λαχανικά, χόρτα, όσπρια και φρούτα
  • Κρητικά βότανα
  • Δημητριακά και προϊόντα ζύμης
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα και προϊόντα ζωικής παραγωγής

Για τον σκοπό αυτό καλούνται οι  παραγωγοί τυποποιημένων τοπικών προϊόντων (μεμονωμένοι παραγωγοί, εταιρίες, συνεταιρισμοί, ενώσεις κλπ) να αποστείλουν στο Κέντρο δείγματα των προϊόντων τους καθώς και υλικό προβολής (φυλλάδια, οδηγούς, οπικοακουστικό υλικό κλπ).

Για περισσότερες πληροφορίες:

κα Ευαγγελία Βροντάκη, Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, τηλ: 2831340757

κα Κατερίνα Αγαπάκη, Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, τηλ: 2831340705



content