Υλικά
1 κιλό κυδώνια |
Εκτέλεση:
Πλένουµε καλά τα κυδώνια και τα κόβουµε στα τέσσερα. Βγάζουµε τη φλούδα και τους σπόρους και ύστερα κόβουµε το κάθε τέταρτο σε 2-3 κοµµάτια. Μαζεύουµε τις φλούδες και τους σπόρους και τα βάζουµε σε ένα τουλουπάνι που το δένουµε καλά και το ρίχνουµε στην κατσαρόλα µε νερό. Βάζουµε µέσα και τα κυδώνια και τα αφήνουµε να βράσουν µέχρι να µαλακώσουν. Στη συνέχεια τα πολτοποιούµε και τα περνάµε 3 φορές από το τουλουπάνι.
Βάζουµε σε µία κατσαρόλα 1 προς 1 ζάχαρη και χυµό και 1 ποτήρι χυµό επιπλέον. Το βράζουµε και το δοκιµάζουµε βάζοντας σταγόνες σ’ ένα ποτήρι νερό µέχρι να µη διαλύεται η σταγόνα ή στο πιατάκι µέχρι να ξεκολλά (περίπου 1 ώρα σε σιγανή φωτιά). Πριν βγάλουµε τον πελτέ από τη φωτιά ρίχνουµε τον χυµό ενός λεµονιού.
Tags: γλυκές τοπικές γεύσεις, επιδόρπιο, κέρασμα, κυδώνι, πρωινό
Both comments and pings are currently closed.