Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Ημερίδα με θέμα «Προοπτικές Ανάπτυξης Γαστρονομικού Τουρισμού στην Κρήτη»


Ημερίδα με θέμα «Προοπτικές Ανάπτυξης Γαστρονομικού Τουρισμού στην Κρήτη» πραγματοποιείται την Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014, στις 6 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, στο Ρέθυμνο.

 

Η ημερίδα διεξάγεται στο πλαίσιο του έργου «ΓΕΥΣΙΣ ΤΟΥΡ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος 2007–2013» του στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία».

 

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου (Ξενοδόχων, τουριστικών πρακτόρων, επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον Αγροτουρισμό και στην εστίαση, ξεναγών), για τα εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος ΓΕΥΣΙΣ ΤΟΥΡ για την προώθηση της γαστρονομίας ως τουριστικό προϊόν.

 

Σκοπός είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, η προώθηση και η αξιοποίηση του Κέντρου Κρητικής Γαστρονομίας, που λειτουργεί στην Αργυρούπολη Ρεθύμνης, ως ένα τουριστικό αναπτυξιακό εργαλείο, που θα βρίσκεται στην διάθεση όλων όσων επιχειρούν με βάση την ποιοτική Κρητική κουζίνα, την διάθεση ποιοτικών Κρητικών προϊόντων και αναβαθμισμένων τουριστικών υπηρεσιών με βάση την Κρητική Γαστρονομία, ως στοιχείο του τοπικού μας πλούτου.

 

Στην ημερίδα θα αναπτυχθούν θέματα που σχετίζονται με τις προοπτικές του Κέντρου Κρητικής Γαστρονομίας, με την μεθοδολογία ανάπτυξης γαστρονομικού προορισμού στην Κρήτη, τα οφέλη για τις επιχειρήσεις και την τοπική οικονομία, όπως και άλλες δράσεις που πραγματοποιούνται στην Κρήτη για την ανάδειξη των γαστρονομικών δρόμων.

 

Η εκδήλωση απευθύνεται σε:

- Επιχειρηματίες του κλάδου μαζικής εστίασης

- Δίκτυα Οινοποιών Κρήτης

- Ξενοδόχους

- Συλλόγους

- ΣΕΦ

- Ιδιοκτήτες αγροτουριστικών καταλυμάτων

- Τουριστικούς πράκτορες

- Ξεναγούς

- Συγγραφείς γαστρονομικού και οινικού ενδιαφέροντος

- Δήμους

- Δημοτικούς και Περιφερειακούς συμβούλους Κρήτης

- Γυναικείους Συνεταιρισμούς Κρήτης

- Ενώσεις Παραγωγών Κρήτης

 

Το έργο «ΓΕΥΣΙΣ ΤΟΥΡ» συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και κατά 20% από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-Κύπρος 2007-2013.

Εταίροι του έργου είναι: Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας, Δίκτυο Οινοποιών  Νομού Ηρακλείου, Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Τροόδους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ

 «ΓΕΥΣΙΣ ΤΟΥΡ: Κρήτη-Κύπρος

Γαστρονομικός Τουριστικός Προορισμός»

18.00: 18.30

 

Προσέλευση – Εγγραφές
18.30 – 18.45

 

Χαιρετισμοί
18.45 – 19.00 Παρουσίαση του Γαστρονομικού Κέντρου Αργυρούπολης – Προοπτικές Βιώσιμου Γαστρονομικού Τουρισμού στην Κρήτη.

 

Νικόλαος Σπετσίδης – Σύμβουλος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Marketing

19.00 – 19.15 Γαστρονομικός Προορισμός “Κρήτη”: Δρόμοι Εμβάθυνσης και Ανάπτυξης.

 

Παναγιώτης Μαρκαντωνάτος – Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού

 

19.15 – 19.30 Διακρατική Συνεργασία: Γαστρονομικές περιπλανήσεις και πολιτισμός των γεύσεων

 

Εύα Κατσαράκη – Αναπτυξιακή Ηρακλείου AΑΕ ΟΤΑ

 

19.30 Συζήτηση με τους εκπροσώπους Τουρισμού

Ερωτήσεις – Απαντήσεις

 

 

Πληροφορίες: 2813400350, 2831340757, 2831340705



content