Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Αρνάκι φρικασέ με σπαράγγια


Υλικά:

 

1 κιλό κρέας αρνάκι
1,5 κιλό σπαράγγια
1 κρεμμύδι, 1 φύλλο δάφνη, πιπέρι σε κόκκους
αλεύρι, 30 γρ. βούτυρο
χυμό λεμονιού
1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση:

Βράζετε το κρέας μιάμιση ώρα περίπου σε 1 κιλό νερό με το κρεμμύδι κομμένο, τη δάφνη και το μαύρο πιπέρι. Αφού βράσει το κρέας το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Στραγγίζετε το ζωμό του κρέατος. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι. Προσθέτετε τον ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο χυμό λεμονιού και βράζετε τα σπαράγγια που έχετε καθαρίσει και κόψει. Στο τέλος ρίχνετε το κρέας. Λίγο πριν κατεβάσετε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνετε τον κρόκο χτυπημένο και ανακατεύετε καλά. Συνοδεύεται με ρύζι και σαλάτα.

Πηγή: Γραφείο Ενημέρωσης και Προβολής Γεωργικών Προϊόντων, Περιφέρειας Κρήτης


Tags: , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content