1ος τρόπος
Υλικά
1 ½ κιλό αρνάκι μπούτι |
Εκτέλεση:
Aλατίζουμε το κρέας και το αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο. Την επομένη το σκουπίζουμε, το χαράζουμε και τοποθετούμε μέσα στις σχισμές κομματάκια σκόρδου. Το περιχύνουμε με το λάδι, ρίχνουμε το πιπέρι και το θυμάρι,τοποθετούμε το αρνάκι στο φούρνο και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς. Όταν ψηθεί, παίρνουμε τη σάλτσα που έμεινε στο ταψί και την ανακατεύουμε με το γιαούρτι και τα χτυπημένα αβγά. Ξεκοκαλίζουμε το κρέας και, αν θέλουμε, το μεταφέρουμε από το ταψί σε κλειστό σκεύος, όπως πήλινη γάστρα. Πάνω του περιχύνουμε την σάλτσα γιαουρτιού. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο για μισή ώρα περίπου μέχρι, να πήξει η σάλτσα και να ροδίσει το γιαούρτι.
2ος τρόπος
Υλικά
1 κιλό αρνί χωρίς κόκαλα
500-600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 µατσάκια άνηθο
2 µατσάκια φρέσκα κρεµµυδάκια
κύµινο
100 γρ. ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
ρίγανη
Εκτέλεση:
Κόβουµε το αρνί σε µικρά κοµµάτια. Ψιλοκόβουµε τα κρεµµυδάκια και τον άνηθο. Αναµειγνύουµε όλα τα υλικά µαζί και ψήνουµε σε πήλινο σκεύος και σε θερµοκρασία 180 βαθμους C. Όταν ψηθεί προσθέτουµε το γιαούρτι.
Tags: αρνίσιο κρέας, γιαούρτι, κρεατικά, κυρίως πιάτο
Both comments and pings are currently closed.