1ος τρόπος
Υλικά
1 κιλό αρνάκι |
Εκτέλεση:
Kόβουμε το αρνάκι σε μερίδες, το πλένουμε, το αλατοπιπερώνουμε και το αλευρώνουμε. Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρέας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις ντομάτες τριμμένες, τον μαϊντανό επίσης
ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και 2 φλιτζάνια νερό. Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 1 ώρα. Στο μεταξύ πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια ή αν είναι πολύ μικρά τα αφήνουμε ως έχουν, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για μισή ώρα ακόμα.
2ος τρόπος
Υλικά 1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο 1 κρεµµύδι ή 1-2 κοµµάτια πράσα 1 κιλό αρνί 1 κιλό κολοκυθάκια ½ κιλό ώριµες ντοµάτες αλάτι, πιπέρι |
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουµε το κρέας µε το κρεµµύδι ή το πράσο στο ελαιόλαδο.
Προσθέτουµε τις µισές ντοµάτες, νερό µέχρι να σκεπαστεί το κρέας, αλάτι, πιπέρι και τα κολοκυθάκια και τα αφήνουµε να βράσουν όλα πολύ καλά.
Όταν είναι σχεδόν έτοιµα, ρίχνουµε και την υπόλοιπη ντοµάτα.
Αφήνουµε το φαγητό να βράσει µέχρι να ψηθεί και να πήξει η σάλτσα του.
Tags: αρνίσιο κρέας, κολοκύθι, κρεατικά, κυρίως πιάτο, χόρτα, χόρτα και λαχανικά
Both comments and pings are currently closed.