Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Αρνί φρικασέ με σταμναγκάθι


Υλικά:

1 κιλό αρνί
500 γρ. σταμναγκάθι
100 γρ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
τον κρόκο 1 αυγού
χυμός 2 λεμονιών
αλάτι, πιπέρι
λευκό κρασί

ksp_245

Εκτέλεση:

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το ελαιόλαδο και το τσιγαρίζετε. Προσθέτετε το αρνί και στη συνέχεια το κρασί και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα και να μείνει το άρωμα του. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε νερό μέχρι να ψηθεί το κρέας. Βράζετε σε άλλη κατσαρόλα το σταμναγκάθι και όταν είναι έτοιμο το βάζετε μαζί με το κρέας. Ανακατεύετε τον κρόκο του αυγού μαζί με τον χυμό των λεμονιών και προσθέτετε το αυγολέμονο σιγά – σιγά στην κατσαρόλα.

Πηγή: Γραφείο Ενημέρωσης και Προβολής Γεωργικών Προϊόντων, Περιφέρειας Κρήτης


Tags: , , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content