(4 μερίδες)
Υλικά:
200 γρ. κομμάτια καπνιστού χοιρινού
5-6 ώριμες φρέσκιες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες, δίχως σπόρους
6 αυγά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Τηγανίζετε το καπνιστό χοιρινό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βγει το λίπος τους. Ρίχνετε τις ντομάτες και τις σοτάρετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε τις ντομάτες για 15 λεπτά περίπου μέχρι να σωθούν οι χυμοί τους. Σπάτε τα αυγά ένα – ένα και τα ρίχνετε στις ντομάτες. Με απαλές κινήσεις τα ανακατεύετε μέχρι να πήξουν σε μικρές τούφες. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε σε πιατέλα.
Πηγή: Γραφείο Ενημέρωσης και Προβολής Γεωργικών Προϊόντων, Περιφέρειας Κρήτης
Tags: καπνιστό, κρεατικά, κυρίως πιάτο, χοιρινό κρέας
Both comments and pings are currently closed.