Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Υλοποιήθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα «Συσκευασίες και Ετικέτα εξαγώγιμων προϊόντων» της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο του Erasmus + 2015


Mε στόχο την απόκτηση τεχνογνωσίας αναφορικά με   τη σήμανση,  προβολή, προώθηση των τοπικών προϊόντων και τη δικτύωση,  είκοσι επιχειρηματίες από την Κρήτη  – μέλη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης- επισκέφθηκαν την Ιταλία όπου είχαν συναντήσεις με αντίστοιχες ομάδες παραγωγών και επαγγελματίες, στο πλαίσιο του προγράμματος  Erasmus + 2015. IMG_0187   Η Κρητική αποστολή αποτελούνταν  από εκπροσώπους σημαντικών επιχειρήσεων & συνεταιρισμών του νησιού (από τους κλάδους των οπωροκηπευτικών, τυροκομικών, ελαιολάδου, κρασιού,  αρτοποιίας και νωπών κρεάτων). Την αποστολή συνόδευσε ο Νίκος Δασκαλάκης, μέλος του Δ.Σ. της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης- Περιφερειακός Σύμβουλος και η Ελβίτα Βολικού, Αν. Διευθυντής, Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Κρήτης. IMG_0196 Οι συμμετέχοντες  είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν δίκτυα παραγωγών τοπικών προϊόντων, να πληροφορηθούν για τις τεχνικές λειτουργίας, προώθησης και διαφήμισης τους, αλλά και να συνομιλήσουν με τους εκάστοτε υπευθύνους, πάνω σε κοινά εμπορικά ζητήματα. IMG_0256   Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλάμβανε επισκέψεις στο Πανεπιστήμιο της Γαστρονομίας (University of Gastronomic Sciences) και στην οργάνωση «Slow Food International» στην πόλη Μπρα, στην Ομοσπονδία  «Δρόμοι του Κρασιού και του Ελαιολάδου» στην Τοσκάνη, στο Επιμελητήριο της Φλωρεντίας, σε μονάδα παραγωγής τυροκομικών προϊόντων «Canti di Canti», σε μεγάλη μονάδα κονικλοτροφίας, σε συνεταιρισμό παραγωγής, τυποποίησης & συσκευασίας ελαιολάδου στο Μπαρόλο,  καθώς και στο δίκτυο καταστημάτων «EATALY» στο Τορίνο. IMG_0328 Πραγματοποιήθηκαν επίσης επισκέψεις σε οινοποιεία, αμπελώνες, οινοτουριστικούς και αγροτουριστικούς χώρους. IMG_0326  IMG_0423 IMG_0615 IMG_0632 IMG_0732



content