Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Οφέλη Πιστοποιήσης


Οφέλη Πιστοποιημένων Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης με το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας της Περιφέρειας Κρήτης» Εκτύπωση Οι άξονες από τους οποίους θα πηγάζουν οφέλη για τις πιστοποιημένες επιχειρήσεις μαζικής εστίασης με το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας της Περιφέρειας Κρήτης» είναι οι εξής:

  • Προβολή
  • Δικτύωση
  • Κατάρτιση

Προβολή Στόχος είναι η δημιουργία ενός Σήματος Ποιότητας με υψηλό κύρος, αξιοπιστία και διεθνή αναγνωρισιμότητα, το οποίο θα καθιερωθεί στις συνειδήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού  και θα ενισχύσει την φήμη του Κρητικού Διατροφικού Προτύπου, την άνοδο της ζήτησης για την παροχή αυθεντικής Κρητικής Κουζίνας καθώς και την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού. Οφέλη για τις πιστοποιημένες επιχειρήσεις θα προκύψουν από την προβολή:

  • του «Σήματος Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας της Περιφέρειας Κρήτης»
  • των Πιστοποιημένων με το Σήμα Εστιατορίων
  • της Κρητικής Διατροφής και των τοπικών προϊόντων.

Κυριότερες δράσεις προβολής: Εκδόσεις:

  • Έκδοση διαφημιστικών και ενημερωτικών φυλλαδίων που θα προβάλλουν την Κρητική Διατροφή, τα τοπικά προϊόντα και το Σήμα. Τα διαφημιστικά έντυπα θα είναι μεταφρασμένα σε μία έως έξι ξένες γλώσσες.
  • Έκδοση ειδικού εντύπου αποκλειστικά για την προβολή του Σήματος και των πιστοποιημένων εστιατορίων.

Εκθέσεις:

  • Συμμετοχή σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, γαστρονομίας και συναφών θεμάτων.
  • Προώθηση του Σήματος στα περίπτερα των εθνικών και διεθνών εκθέσεων που συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης.

Διαδίκτυο:

  • Ιστοσελίδα «Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας» ( www.cretan-nutrition.gr ) :

-  Κόμβος γνώσης για την Κρητική Διατροφή και τα τοπικά προϊόντα -  Εύκολη αναζήτηση πιστοποιημένων εστιατορίων αλφαβητικά και ανά περιοχή (μέσω χάρτη) – Πληροφορίες και φωτογραφίες για τα εστιατόρια – Βάση δεδομένων με συνταγές (δυνατότητα καταχώρησης από κάποιο εστιατόριο) – Ακολουθώντας τις διεθνείς επικοινωνιακές τάσεις θα γίνει προβολή του Σήματος μέσα από διάφορες εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, όπως: blogs, facebook, twitter, myspace. (Πλεονέκτημα: η δυνατότητα γρήγορης, διαδραστικής και άμεσης ενημέρωσης των χρηστών/καταναλωτών)

  • Προβολή του Σήματος και δημιουργία συνδέσμων στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης και των Περιφερειακών ενοτήτων του νησιού.
  • Καταγραφή των πιστοποιημένων επιχειρήσεων στο γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο που συντάσσει ο ΣΕΤΕ.

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης:

  • Προβολή των δράσεων και των στόχων του «Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας», του Σήματος και των πιστοποιημένων εστιατορίων στα ΜΜΕ σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο (ραδιόφωνο, τηλεόραση, έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ιστοσελίδες σχετικές με τουρισμό, γαστρονομία, εστίαση, διατροφή), με δελτία τύπου και αρθρογραφίες.
  • Καθιέρωση του Σήματος σε ελληνικούς και διεθνείς τουριστικούς οδηγούς ως αξιόπιστου και υψηλού κύρους Σήματος Ποιότητας, ώστε οι επισκέπτες του νησιού να αναγνωρίζουν και να επιζητούν τα Πιστοποιημένα Εστιατόρια.
  • Καταχωρήσεις σε επιλεγμένα έντυπα και τουριστικούς οδηγούς για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού.

Τουριστικοί πράκτορες:

  • Προβολή του Σήματος και των πιστοποιημένων εστιατορίων σε τουριστικούς πράκτορες για την ένταξή τους στα πακέτα διακοπών και εκδρομών τους.

Δικτύωση Το «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας» θα πάρει πρωτοβουλίες για την προώθηση της συνεργασίας:

  1. μεταξύ των πιστοποιημένων επιχειρήσεων, με την δημιουργία ενός «Δικτύου Πιστοποιημένων Εστιατορίων» στα οποία θα προσφέρει συστηματικά πληροφόρηση και υποστήριξη για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους
  2. μεταξύ παραγωγών τοπικών προϊόντων και πιστοποιημένων επιχειρήσεων για οικονομίες κλίμακας σε προμήθειες. Αυτό  θα συνεπάγεται:
  • χαμηλότερο κόστος προμήθειας πρώτων υλών σε ικανοποιητικές τιμές για τους παραγωγούς (οικονομίες κλίμακας)
  • διευκόλυνση της ιχνηλασιμότητας και διαπίστωσης της εντοπιότητας των προϊόντων που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις και απλοποίηση της διαδικασίας πιστοποίησης.

Κατάρτιση Το «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας» θα μεριμνά για την κατάρτιση των ιδιοκτητών και του προσωπικού των πιστοποιημένων εστιατορίων σε διάφορα πεδία σχετικά με το πεδίο πιστοποίησης, όπως:

  • Κανόνες υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων (σύμφωνα με τον Κώδικα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων και σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ)
  • Χρήση ελαιολάδου για τηγάνισμα
  • Εξυπηρέτηση πελατών και τεχνικές σερβιρίσματος, με έμφαση στην ενημέρωση για τα Κρητικά πιάτα και προϊόντα.
  • Προβολή της Κρητικής Διατροφής και των τοπικών προϊόντων
  • Ορθές πρακτικές συντήρησης και χειρισμού κρασιών.

Κατεβάστε ΕΔΩ τις αναλυτικές Προδιαγραφές Πιστοποίησης εστιατορίων με το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας της Περιφέρειας Κρήτης».


content