Υλικά
1 κοτόπουλο |
Εκτέλεση:
Κόβουµε σε µεγάλες µερίδες το κοτόπουλο, τις αλατίζουµε και τις τοποθετούµε στο ταψί µε το δέρµα προς τα κάτω περιχύνοντάς τες µε ένα φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο ή λιωµένο βούτυρο. Σκεπάζουµε το ταψί µε αλουµινόχαρτο και το βάζουµε στον φούρνο στους 200 βαθµούς. Στη µισή ώρα περίπου ανοίγουµε, ξεσκεπάζουµε το ταψί, γυρίζουµε τις µερίδες και τις περιχύνουµε µε χυµό λεµονιού. Όταν είναι σχεδόν ψηµένο ρίχνουµε στα ενδιάµεσα τον αρακά και ψήνονται µαζί, περίπου 15 λεπτά της ώρας.
Tags: αρακάς, κοτόπουλο, κρεατικά, κυρίως πιάτο, λαχανικά, χόρτα και λαχανικά
Both comments and pings are currently closed.