Υλικά Μισό κιλό ρεβίθια 1 κρεμμύδι, 1 φλυτζάνα ελαιόλαδο, 2 λεμόνια, 1 κουτάλι αλεύρι, αλάτι, πιπέρι |
![]() |
Εκτέλεση:
Βάζομε τα ρεβίθια αποβραδίς στο νερό με μια χούφτα αλάτι γι μαλακώσουν. Την άλλη μέρα τα ξεπλύνομε καλά και τα βάζομε στο τσικάλι όπου έχομε τσιγαρίσει το κρεμμύδι. Σε λίγα λεπτά προσθέτομε το νερό, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνομε να βράσουν. Στίβομε το λεμόνι και το χτυπάμε με αλεύρι. Δέκα λεπτά πριν κατεβάσομε το τσικάλι προσθέτομε το αλευρολέμονο.
Πηγή: Δήμος Αγίου Νικολάου
Tags: αλευρολέμονο, κυρίως πιάτο, ρεβίθια
Both comments and pings are currently closed.