Υλικά:
2 κιλά κουκιά χλωρά
3 φλιτζάνια τσαγιού λάδι
½ κεφάλι σκόρδα
750 γραμ.
σαλιγκάρια (λιανά)
αλάτι, πιπέρι, αλεύρι, ξύδι
(6 μερίδες)
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τα κουκιά και πλένετε τα σαλιγκάρια πολλές φορές ώστε να καθαρίσουν τελείως. Τσιγαρίζετε το σκόρδο με το λάδι και ρίχνετε τα κουκιά, τα σαλιγκάρια, το αλάτι και το πιπέρι. Όταν ψηθούν παίρνετε λίγη σάλτσα, περιμένετε να κρυώσει και την προσθέτετε στο αλεύρι. Ρίχνετε το μίγμα αυτό με το ξύδι στη κατσαρόλα και όταν πάρουν μερικές βράσεις το κατεβάζετε από τη φωτιά.
Πηγή: Γραφείο Ενημέρωσης και Προβολής Γεωργικών Προϊόντων, Περιφέρειας Κρήτης
Tags: κουκιά, όσπρια, σαλιγκάρια
Both comments and pings are currently closed.