Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Φάβα από κουκιά


Υλικά

600 γρ. µεγάλα κουκιά
1 µεγάλο κρεµµύδι
1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
1 κουταλιά σούπας λεµόνι
αλάτι
πιπέρι

(6 μερίδες)
cd-rom_029

Εκτέλεση:

Αφήνουµε τα κουκιά στο νερό περίπου 9 ώρες. Στη συνέχεια τα βράζουµε σε µπόλικο νερό για 20 λεπτά. Τα στραγγίζουµε και τα αφήνουµε να κρυώσουν ελαφρά.
Βάζουµε τα κουκιά σε µία καθαρή κατσαρόλα και συµπληρώνουµε νερό µέχρι να τα σκεπάζει και τα βράζουµε για 10 λεπτά ακόµα.
Σουρώνουµε και πάλι και τα αφήνουµε να κρυώσουν. Τα ξεφλουδίζουµε και τα ρίχνουµε
ξανά σε µία κατσαρόλα µε δύο φλιτζάνια νερό και λίγο αλάτι. Ψήνουµε µε ανοικτό το καπάκι της κατσαρόλας, ανακατεύοντας συνέχεια µε ένα κουτάλι, µέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να λιώσουν τα κουκιά. Αν χρειαστεί προσθέτουµε λίγο ακόµα νερό µέχρι να γίνει η φάβα χυλός.
Σερβίρουµε τη φάβα ζεστή σε µικρά πιάτα. Περιχύνουµε κάθε πιάτο µε µια κουταλιά ελαιόλαδο και λίγο λεµόνι και πασπαλίζουµε µε λίγο ψιλοκοµµένο κρεµµύδι και πιπέρι.

 


Tags: , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content