Εκτέλεση:
Βάζουµε στο µπολ τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γάλα, το αλάτι και τα δύο φλιτζάνια αλεύρι. Δουλεύουµε το µείγµα και προσθέτουµε σταδιακά το ανάλογο αλεύρι, µέχρι να σχηµατισθεί ζύµη.
Ελέγχουµε την πυκνότητά της µε το χέρι και τη δουλεύουµε σε µία αλευρωµένη επιφάνεια για 4-5 λεπτά. Τη σκεπάζουµε µε βαµβακερή πετσέτα και την αφήνουµε να ξεκουραστεί µέχρι να ετοιµάσουµε τη γέµιση.
Ρίχνουµε το σπανάκι ψιλοκοµµένο µε τον µαϊντανό επίσης ψιλοκοµµένο σε ένα µεγάλο µπολ.
Τα τρίβουµε µε τα χέρια µας και αρκετό αλάτι µέχρι να µαραθούν και να πάρουν έντονο βαθυπράσινο χρώµα.
Τα ανακατεύουµε µε τα ψιλοκοµµένα κρεµµύδια, τον δυόσµο, το πιπέρι και την ξινή µυζήθρα.
Χωρίζουµε τη ζύµη σε δύο κοµµάτια. Ανοίγουµε πάνω σε αλευρωµένη επιφάνεια ένα στρογγυλό φύλλο, ανάλογο µε τη διάµετρο του ταψιού που θα χρησιµοποιήσουµε.
Λαδώνουµε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψί και στρώνουµε µέσα το φύλλο, το οποίο πρέπει να περισσεύει από το χείλος του ταψιού. Αδειάζουµε µέσα τη γέµιση και τη στρώνουµε µε ένα κουτάλι ώστε να απλωθεί οµοιόµορφα.
Σκεπάζουµε µε ένα δεύτερο φύλλο και κλείνουµε γύρω γύρω, ενώνοντας τα δύο φύλλα.
Αλείφουµε την πίτα µε τον χτυπηµένο κρόκο του αυγού. Πασπαλίζουµε µε το σουσάµι και ψήνουµε για 40-45 λεπτά στους 180 βαθµούς. Αφήνουµε την πίτα να κρυώσει πριν την κόψουµε. Τρώγεται και κρύα.
Tags: µυζήθρα, ορεκτικό, πίτες, Πίτες - καλιτσούνια, σπανάκι
Both comments and pings are currently closed.