Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Χορτόπιτες στο τηγάνι


Υλικά

Υλικά για τη γέµιση

½ κιλό σπανάκι
1 µατσάκι µάραθο
5 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
4 κουταλιές πράσο (ψιλοκοµµένο)
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι
Υλικά για το φύλλο

500 γρ. αλεύρι λευκό
3 κουταλιές ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
1 κουταλιά χυµός λεµονιού
1 φλιτζάνι, περίπου, χλιαρό νερό
ελάχιστο αλάτι
ελαιόλαδο για το τηγάνισµα

ksp_140

Εκτέλεση:

Πλένουµε πολύ καλά, στραγγίζουµε και ψιλοκόβουµε το σπανάκι και το µάραθο. Σοτάρουµε µε το ελαιόλαδο τα κρεµµυδάκια για 3-4 λεπτά.
Ρίχνουµε το σπανάκι, το µάραθο, δύο φλιτζάνια νερό και σιγοψήνουµε για 45, περίπου, λεπτά.
Αφού απορροφηθούν όλα τα υγρά, προσθέτουµε το αλάτι και το πιπέρι και µόλις κρυώσουν τα χόρτα τα βάζουµε σ’ ένα τρυπητό ώστε να στραγγίσουν το λάδι τους.
Ετοιµάζουµε τη ζύµη για το φύλλο και την αφήνουµε 20 λεπτά. Στη συνέχεια ανοίγουµε το φύλλο και κόβουµε δίσκους 8 εκ. Σε κάθε τέτοιο δίσκο τοποθετούµε µια µικρή ποσότητα από χόρτα, διπλώνουµε και κλείνουµε µε προσοχή, πιέζοντας µε ένα καθαρό πιρούνι τις άκρες και δηµιουργώντας µικρά µισοφέγγαρα.
Τηγανίζουµε τις χορτόπιτες σε άφθονο καυτό λάδι και από τις δύο µεριές, µέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά. Τις σερβίρουµε ελαφρά ζεστές ή κρύες σε θερµοκρασία δωµατίου.

 


Tags: , , , , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content