Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Σκορδαλιά


Υλικά

5-6 σκελίδες σκόρδο
150 γρ. πατάτες βρασµένες
1/2 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι
αλάτι

ksp_238

Εκτέλεση:

Καθαρίζουµε το σκόρδο και το λιώνουµε. Προσθέτουµε τις πατάτες και πολτοποιούµε το µείγµα. Προσθέτουµε 1-2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι και ρίχνουµε λίγο λίγο το λάδι, συνεχίζοντας να δουλεύουµε το µείγµα. Σερβίρουµε τη σκορδαλιά γαρνιρισµένη µε ελιές.
Μπορούµε αν θέλουµε µαζί µε το λάδι να προσθέσουµε και λίγο χυµό λεµονιού. Μπορούµε να αντικαταστήσουµε τις πατάτες µε µουσκεµένη ψίχα ψωµιού.

 


Tags: , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content