Υλικά 1 κιλό σαλιγκάρια 2 φλιτζάνια ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο 1 κρεµµύδι 1 κιλό µελιτζάνες 1 ποτήρι τραχανά ½ κιλό ώριµες ντοµάτες αλάτι, πιπέρι |
Εκτέλεση:
Κόβουµε τις µελιτζάνες σε µικρά κοµµάτια, τις αλατίζουµε και τις αφήνουµε περίπου 1 ώρα. Τις ξεπλένουµε, τις στραγγίζουµε και τις τσιγαρίζουµε µε το ελαιόλαδο και το κρεµµύδι. Προσθέτουµε τα σαλιγκάρια να τσιγαριστούν λίγο και στη συνέχεια τις ντοµάτες αλεσµένες, τις οποίες αφήνουµε να πάρουν 1-2 βράσεις. Βάζουµε ακόµα 2-3 ποτήρια νερό και όταν πάρουν βράση ρίχνουµε τον τραχανά, αλάτι, πιπέρι και αφήνουµε να βράσουν όλα µαζί µέχρι να ψηθεί και ο τραχανάς.
Tags: κυρίως πιάτο, μελιτζάνα, σαλιγκάρια, χόρτα και λαχανικά
Both comments and pings are currently closed.