Υλικά:
Μελιτζάνες |
![]() |
Εκτέλεση:
Ζεματάτε λίγο το σέλινο και τις μελιτζάνες που τις έχετε χαράξει μια φορά, τις στραγγίζετε πολύ καλά και τις γεμίζετε με τη γέμιση που έχετε κάνει, ως εξής: Ψιλοκόβετε λίγο σέλινο, το σκόρδο, το λάχανο, τις πιπεριές, τα αλατοπιπερώνετε και τα ραντίζετε με λίγο ξύδι. Αφού γεμίσετε τις μελιτζάνες με τη γέμιση, τις δένετε με το σέλινο και τις τοποθετείτε στο βάζο. Προσθέτετε 2 μέρη καλό ξύδι και ένα μέρος άλμη (10-12%). Προσέχετε να κρύβονται καλά μέσα στο υγρό. Μετά από 8 ημέρες είναι έτοιμες για κατανάλωση.
Πηγή: Γραφείο Ενημέρωσης και Προβολής Γεωργικών Προϊόντων, Περιφέρειας Κρήτης
Tags: μελιτζάνα, ορεκτικό, σκόρδο, τουρσί, χόρτα και λαχανικά
Both comments and pings are currently closed.