Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Συνεδρίαση Δ.Σ. Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας στις 15/5/2009.


Συνεδρίασε στις 15/5/2009 στην έδρα της εταιρείας στο Ρέθυμνο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας. Παρόντες ήταν ο Νομάρχης Ρεθύμνης, κος Παπαδάκης Γεώργιος, η Νομάρχης Ηρακλείου, κα Σχοιναράκη-Ηλιάκη Ευαγγελία, ο Νομάρχης Λασιθίου, κος Αναστασάκης Σήφης, η διευθύντρια της εταιρείας, κα Νόβακ Ζωή, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Ρεθύμνης, κος Μποτωνάκης Γεώργιος και ο ειδικός σύμβουλος της Νομαρχίας Ηρακλείου, κος Ζαχαράκης Αντρέας. Ο Νομάρχης Χανίων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί για λόγους ανωτέρας βίας. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης επιλύθηκαν διαδικαστικά και λειτουργικά θέματα, ενώ συζητήθηκε η στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσει η εταιρεία.

Μετά από παραγωγικό διάλογο, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι στόχος του Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας είναι η ισόρροπη και αειφόρος ανάπτυξη του νησιού μέσω της συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία των πολιτών. Οι βασικοί στρατηγικοί άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η εταιρεία για την επίτευξη του στόχου της είναι οι παρακάτω:

  1. Η τοπική γαστρονομική παράδοση: θα γίνει προώθηση της Κρητικής Διατροφής ως τρόπος ζωής
  2. Η υγεία: θα προβληθεί η συμβολή της Κρητικής Διατροφής στην βελτίωση του επιπέδου υγείας, ως μέσο θεραπείας αλλά και πρόληψης
  3. Τα τοπικά προϊόντα: θα γίνει προσπάθεια για την βελτίωση της ποιότητας των κρητικών προϊόντων μέσω της στήριξης για τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών παραγωγής (σε παραγωγή, μεταποίηση, διανομή)
  4. Το περιβάλλον: θα προωθηθεί η «πράσινη ανάπτυξη» του νησιού, προβάλλοντας την Κρήτη ως έναν τόπο με καθαρό περιβάλλον και μεγάλη βιοποικιλότητα, όπου παράγονται μοναδικά, ασφαλή και υγιεινά προϊόντα
  5. Ο πολιτισμός: θα προωθηθεί η Κρητική Διατροφή ως αναπόσπαστο κομμάτι του κρητικού πολιτισμού και θα συνδεθεί με τις τοπικές αξίες
  6. Ο τουρισμός: θα προωθηθεί ο γαστρονομικός τουρισμός στο νησί, βασισμένος στα εκλεκτά τοπικά προϊόντα και την Κρητική Κουζίνα.

Σκοπός του Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας που δημιούργησαν οι τέσσερις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις είναι να αγκαλιάσει όλες τις προσπάθειες που θα γίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση.


Tags: , , , , , , , , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content