Υλικά 1 λάχανο ½ κιλό ρύζι 4 ντοµάτες 2 φλιτζάνια ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο 1 µατσάκι µαϊντανό 3 κρεµµύδια δυόσµο, µάραθο, αλάτι, πιπέρι (4 μερίδες) |
Εκτέλεση:
Ξεχωρίζουµε τα φύλλα του λάχανου, αφού κόψουµε το κοτσάνι, και τα ζεµατίζουµε να µαραθούν. Φτιάχνουµε τη γέµιση µε τα παραπάνω υλικά. Παίρνουµε ένα ένα φύλλο, το χωρίζουµε στα δύο, αφαιρούµε το κεντρικό νεύρο, βάζουµε στην άκρη µια κουταλιά γέµιση και το τυλίγουµε κυλινδρικά ή τριγωνικά. Στρώνουµε τους ντολµάδες κυκλικά σε µια κατσαρόλα, προσθέτουµε ανάλογο νερό και 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τους ψήνουµε σε σιγανή φωτιά. Κουνάµε την κατσαρόλα κυκλικά κατά διαστήµατα για να µην κολλήσουν.
Tags: κυρίως πιάτο, ρύζι, χόρτα και λαχανικά
Both comments and pings are currently closed.