Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Λαχανοντολµάδες


Υλικά

1 λάχανο
½ κιλό ρύζι
4 ντοµάτες
2 φλιτζάνια ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
1 µατσάκι µαϊντανό
3 κρεµµύδια
δυόσµο, µάραθο, αλάτι, πιπέρι


(4 μερίδες)
ksp_160

Εκτέλεση:

Ξεχωρίζουµε τα φύλλα του λάχανου, αφού κόψουµε το κοτσάνι, και τα ζεµατίζουµε να µαραθούν. Φτιάχνουµε τη γέµιση µε τα παραπάνω υλικά. Παίρνουµε ένα ένα φύλλο, το χωρίζουµε στα δύο, αφαιρούµε το κεντρικό νεύρο, βάζουµε στην άκρη µια κουταλιά γέµιση και το τυλίγουµε κυλινδρικά ή τριγωνικά. Στρώνουµε τους ντολµάδες κυκλικά σε µια κατσαρόλα, προσθέτουµε ανάλογο νερό και 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τους ψήνουµε σε σιγανή φωτιά. Κουνάµε την κατσαρόλα κυκλικά κατά διαστήµατα για να µην κολλήσουν.

 


Tags: , ,


Both comments and pings are currently closed.


content