Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Γαύρος µαρινάτος µε καυκαλήθρα


Υλικά

1 κιλό γαύρο
1 φλιτζάνι αλάτι χοντρό
3 φλιτζάνια ξίδι δυνατό
2 φλιτζάνια καυκαλήθρα
1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο

Εκτέλεση:

Αφαιρούµε από τον γαύρο τα κεφάλια και τα εντόσθια. Τον πλένουµε και τον αλατίζουµε καλά. Τον αφήνουµε 2 ώρες να στραγγίσει όλα του τα υγρά.
Τον ρίχνουµε σε µια βαθιά και στενή λεκάνη ή σε ένα µεγάλο µπολ και τον ανακατεύουµε µε το χοντρό αλάτι και το ξίδι που πρέπει να σκεπάζει τον γαύρο. Τον αφήνουµε 12 ώρες σ’ αυτό το µείγµα.
Βγάζουµε το µεσαίο κόκαλο και κρατάµε µόνο τα φιλέτα του, τα οποία βάζουµε σε γυάλινο βάζo, τοποθετώντας ενδιάµεσα στρώµατα από ψιλοκοµµένη καυκαλήθρα. Καλύπτουµε µε το ελαιόλαδο, σφραγίζουµε και φυλάµε σε δροσερό µέρος ή στο ψυγείο.
Όταν σερβίρουµε τον γαύρο, τον ραντίζουµε µε λίγο ακόµα ξίδι και τον πασπαλίζουµε µε άφθονη ψιλοκοµµένη φρέσκια καυκαλήθρα.

 


Tags: , , , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content