Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Σουπιές ή χταπόδι µε ρύζι


Υλικά

1 κιλό σουπιές
1 ποτήρι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
2 κρεµµύδια
3 ώριµες ντοµάτες
½ κιλό ρύζι
αλάτι, πιπέρι, µοσχοκάρυδο

ksp_350

Εκτέλεση:

Αφού καθαρίσουµε τις σουπιές ή το χταπόδι και τα πλύνουµε, στη συνέχεια τα τσιγαρίζουµε µε το ελαιόλαδο και τα κρεµµύδια. Αφού πάρουν µερικές βράσεις ρίχνουµε τις ντοµάτες αλεσµένες, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουµε να σιγοβράσουν για µία ώρα περίπου. Προσθέτουµε στην κατσαρόλα ανάλογο νερό (χρειάζονται 2,5 φλιτζάνια ζουµί για κάθε φλιτζάνι ρύζι). Όταν το νερό βράσει ρίχνουµε το ρύζι και το αφήνουµε να ψηθεί ανακατεύοντας κατά διαστήµατα. Το αποµακρύνουµε από τη φωτιά, το σκεπάζουµε µε µια καθαρή πετσέτα και το αφήνουµε 10 λεπτά πριν το σερβίρουµε.

 


Tags: , , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content